Božská domácí majonéza
V poslední době naší nejoblíbenější zálivkou na salát je domácí majonéza podle bohyně Alči.
Nečekejte ale těžký kydanec ze skleničky známých značek . Čeká na vás lehoučká , dokonale vychucená dobrota. Určitě se taky zamilujete!
Potřebujeme
- 100 ml oleje
- 1 vejce
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička octu
- Stroužek prolisovaného česneku
- Sůl, pepř dle chuti
Pozor! Všechny ingredience mají mít pokojovou teplotu (takže vajíčko z lednice vytáhněte tak hodinu před tvorbou majonézy).
Vejce použijte čerstvá z prověřeného chovu.
Olej jsem použila bodlákový z Justu, ale skvělý je i řepkový, nebo slunečnicový.
Hořčici používám dijonskou – Alča plnotučnou.
Příprava je jednoduchá. Všechny ingredience dejte do vysoké nádoby a rozmixujte ponorným mixerem. V případě že nemáte použijte ruční šlehací metlu.