Recepty z Avokádo grilovačky: Kuřecí prsa, zelný salát a rozmáčknuté brambory s dipem.
Mám pro vás ještě další recepty z našeho grilování v redakci magazínu Žena-in.cz. Jednoduché brambory na špejli měly opravdu velký úspěch a věřím, že spousta z vás je zařadí i na svůj grilovací seznam.
Zelný salát
- 1 malá hlávka bílého zelí
- 4 mrkve nebo 1 hrnek nasekaného čerstvého kopru
- 3 jarní cibulky
- 150 g bílého jogurtu
- 2 ks Bylinkové zálivky Avokádo
- olivový olej
- sůl a pepř
Bílé zelí nasekejte najemno. Dejte do velké mísy a přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev nebo nasekaný kopr a najemno nakrájenou jarní cibulku. Přidejte jogurt. Ochuťte solí, pepřem a Bylinkovou zálivkou. Promíchejte, ochutnejte, a ještě podle potřeby dochuťte.
Kuřecí prsa v bylinkové marinádě s pita chlebem
- 4 kuřecí prsa
- Bylinková marináda Avokádo
- 250 g čerstvého špenátu
- 1 červená paprika
- bílý jogurt
- sušený česnek Avokádo
- sůl a pepř
- 4 pita chleby
- olej
Kuřecí prsa naložte do směsi Bylinkové marinády a oleje. Ugrilujte.
Pita chléb prokrojte a naplňte směsí čerstvého špenátu, nadrobno nakrájené papriky. Bílý jogurt ochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem. Přidejte na zeleninu a nakonec i na kousky nakrájená kuřecí prsa.
Rozmačkané brambory na špejli
- 1 kg drobných brambor, uvařených ve slupce
- směs Koření na americké brambory Avokádo
- olivový olej
Uvařené brambory rozmáčkněte opatrně dlaní. Naložte do směsi oleje a koření. Napíchněte na špejli a ugrilujte. Podávejte jen tak, jako přílohu nebo s tvarohovým dipem.
Tvarohový dip
- 250 g plnotučného tvarohu
- Sůl s chilli vločkami Avokádo
Promíchejte tvaroh se solí a podávejte ke grilování.