fbpx
Hlavní jídla,  Recepty

Španělská paella s plody moře a chobotnicí. Kde koupíte tu správnou rýži?

Stejně jako na risotto, ani na paellu nemůžete použít jakoukoliv rýži, která vám v obchodě padne do ruky. Na eshopu edelikatesy.cz ale koupíte všechno, co potřebujete. Mají tady rýži na risotto i na paellu. A právě po té jsem sáhla já. Vybrala jsem si rovnou kilové balení, protože tohle jídlo milujeme. Naposledy jsme si ho užívali v Barceloně.

No a kromě toho potřebujete čerstvé ne mražené ryby, mořské plody nebo maso. Klidně jen zeleninu. K tomu česnek, olivový olej, klidně i rajčata, trochu zelených bylinek a víno. Prostě taková ta středomořská klasika.

Potřebujete

Samotná příprava je velice jednoduchá a podobá se přípravě risotta.

Ve velké pánvi zahřejte olej a opečte na něm nasekaný česnek a šalotku. Až začnou vonět , vsypejte mořské plody, já jsem dala i celá chapadla chobotnice. Opečte .

Zasypejte kořením, promíchejte a zalijte vývarem . Vsypejte rýži a nechejte probublávat, dokud nebude rýže měkká. Průběžně přilévejte vývar. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem edelikatesy.cz