Španělská paella s plody moře a chobotnicí. Kde koupíte tu správnou rýži?
Stejně jako na risotto, ani na paellu nemůžete použít jakoukoliv rýži, která vám v obchodě padne do ruky. Na eshopu edelikatesy.cz ale koupíte všechno, co potřebujete. Mají tady rýži na risotto i na paellu. A právě po té jsem sáhla já. Vybrala jsem si rovnou kilové balení, protože tohle jídlo milujeme. Naposledy jsme si ho užívali v Barceloně.
No a kromě toho potřebujete čerstvé ne mražené ryby, mořské plody nebo maso. Klidně jen zeleninu. K tomu česnek, olivový olej, klidně i rajčata, trochu zelených bylinek a víno. Prostě taková ta středomořská klasika.
Potřebujete
- 400 g rýže na paellu
- 1 sáček kořeni na paellu
- sůl
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- vývar
- 2 dcl bílého vína
- 600 g mořských plodů (krevety, chobotnice, slávky, olihně)
- zelená petrželka
- olivový olej
Samotná příprava je velice jednoduchá a podobá se přípravě risotta.
Ve velké pánvi zahřejte olej a opečte na něm nasekaný česnek a šalotku. Až začnou vonět , vsypejte mořské plody, já jsem dala i celá chapadla chobotnice. Opečte .
Zasypejte kořením, promíchejte a zalijte vývarem . Vsypejte rýži a nechejte probublávat, dokud nebude rýže měkká. Průběžně přilévejte vývar. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Článek vznikl ve spolupráci s eshopem edelikatesy.cz