Dýňový krém – nejchutnější polévka v barvách podzimu
Uvař mami oranžovou polívku! Toto od svých dětí slyším v poslední době čím dál častěji. Naštěstí je to záležitost rychlá a jednoduchá.
Potřebujeme
- 3/4 dýně Hokaido
- 2 brambory
- cibuli
- sůl
- pepř
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vyškrábneme semínka a nakrájíme na kostky. Na trošce oleje osmahneme cibulku dozlatova, nakrájené dýně.
Necháme osmahnout, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vodou.
Vaříme, až brambory změknou. Pak rozmixujeme ručním mixerem, nebo rozmačkáme šťouchadlem. Podle toho jak máme rádi polévku. U nás vedou hladké krémové, takže jsem mixovala.
Z ciabatty nebo jiného bílého chleba ukrojíme krajíčky, opečeme v topinkovači, v troubě, nebo na pánvi. Potřeme stroužkem česneku a jemně posypeme strouhaným parmazánem.
Dobrou chuť přeje Lenka.