fbpx
Hlavní jídla,  Recepty

Je to pizza nebo bramborák? Bramboráková pizza u nás boduje!

Jsem zvědavá, jestli bude mít úspěch i u vás. U nás totiž bavila úplně všechny. Není to bramborák, protože se nesmaží v pěkné vrstvě sádla dokřupava. Není to ani pizza, protože chybí to skvělé italské těsto. Přesto je to pecka! Bramboráková pizza.

Obložte ji tím, co máte po ruce. Takové recepty jsou prostě nejlepší. Už dlouho se snažím doma spotřebovat všechno, co máme v lednici i ve spíži. Přiznávám, že občas se něco vyhodí. Ale už nakupovat se snažím s tím, aby se vše zužitkovalo. A právě bramboráková pizza pomůže spotřebovat zbylé kousky salámu, sýrů, zeleninu, která už není úplně v kondici. Na pizze se to totiž ztratí. Kdyby vás zajímaly další tipy na neplýtvání jídlem, tak doporučuji web Zachraň jídlo.

V seznamu surovin je jedna z variant kořenění bramborákového těsta. Ale doporučuji ještě vyzkoušet směs koření Bramborák od Avokáda. Pak už nemusíte používat nic jiného. Na zvolené množství brambor použijte jeden sáček koření.

Potřebujete

  • 700 g brambor
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce majoránky Avokádo
  • 1 lžíce sušeného česneku Avokádo
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžíce škvarků
  • na ozdobu cokoliv, hlavně sýr

Oloupané brambory nastrouhejte najemno. Pořádně z nich vymačkejte. Přidejte zbylé suroviny a umíchejte těsto.

Připravte si kulatý plech na pizzu. Vyložte ho pečícím papírem a vylijte na něj polovinu těsta. Ozdobte.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 15 až 20 minut. Až je první „pizza“ hotová, zopakujte to stejné s druhou polovinou těsta. Máte-li dva plechy a horkovzdušnou troubu, pečte zároveň obě pizzy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nákupní seznam

Brambory mám od maminky a tatínka ze zahrady.

Vejce od šťastných slepic paní Vojvodíkové od nás z dědiny. Jestli vás vejce zajímají, poslechněte si Aničku Grosmanovou a její podcast Fanklub pozoruhodných surovin. O vajicách je tam jeden celý díl 🙂

Koření mám Avokádo, to víte. Dlouhodobá spolupráce, která mě moc baví. Jen ten kmín mám od Martinky z Osevy. Z českých polí…

Škvarky, šunku, suchý salám – další dlouhodobá spolupráce a dlouholetá srdcovka. Krásno Valašské Meziříčí.

Sýry většinou z La Formaggeria Gran Moravia, pro které tvořím recepty.