Letní svěží salát s grilovaným masem
Nemám ráda, když se plýtvá jídlem. A určitě se i vám někdy stane, že po grilování v lednici zbyde pár kousků masa. Ať je to kuřecí nebo vepřové, můžete ho využít na chutný a rychlý salát. Stačí jen trochu zeleniny, zajímavá zálivka a grilované maso. Za pár minut je jídlo na stole.
Zbyly nám takhle dvě krásné kuřecí prsíčka. Co s nimi? Určitě by je šlo ohřát a sníst třeba s bagetou. Ale také je můžete zastudena přidat do výborného a chuťově vyladěného salátu.
Výborné bude i grilované maso v těstovinovém nebo rýžovém salátu. Prostě na co máte právě chuť. Vlastně to není ani recept, ale jen takový nápad.
Potřebujete
- směs listových salátů
- cherry rajčata
- salátová okurka
- barevné papriky
- ředkvičky
- grilované kuřecí prsíčka
- nastrouhaný parmazán
na zálivku
- olivový olej
- bílý vinný ocet
- sůl
- trocha medu
- kremžská hořčice
Nejdříve si umíchejte zálivku. Do misky dejte všechny suroviny a důkladně promíchejte vidličkou nebo metličkou. Vznikne krémová zálivka. Její hustotu doladíte olivovým olejem.
Do mísy si dejte listový salát, na kousky nakrájenou ostatní zeleninu. Zalijte připravenou zálivkou a promíchejte salátovým příborem. Posypejte hoblinkami parmezánu.
Servírujte na talíř a nahoru dejte tenké plátky grilovaného masa.
Olivové oleje si vyberte na Olivum.cz a s kódem OLIVOVA-ELLY budete mít slevu 10% na celý sortiment. A když si nebudete vědět rady s výběrem, stačí napsat majitelce eshopu, Dáši, která vám poradí.