fbpx
Oslavy,  Ostatní,  Recepty,  Snídaně,  Velikonoce

Ta nejjednodušší a nejlepší vajíčková pomazánka

Taky vaši chlapi donesli domů hromadu barevných vajíček? Já se vždycky těším jak malá. Bude kotel vajíčkové pomazánky.

Klasika, v každé rodině mají po Velikonocích barevnou vajíčkovou pomazánku. Zkuste tu podle mého receptu. Používám do ní dva druhy hořčice. Medovou a Francouzskou – obě Avokádo.

Potřebujete

  • 6 vajíček natvrdo
  • 4 lžíce majonézy (dělám domácí, v Thermomixu – je nepřekonatelná)
  • 5 lžic pomazánkového másla
  • 1 lžíce Medové hořčice Avokádo 
  • 2 lžíce Francouzské hořčice Avokádo
  • podle chuti sůl a černý pepř
  • 1 jarní cibulka

Vajíčka uvařená natvrdo oloupejte. Rozkrojte a vyloupněte z bílku žloutek. Žloutky rozmačkejte s majonézou a pomazánkovým máslem. Bílky nasekejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubém slzičkovém struhadle. Přidejte ke žloutkové směsi. Dochuťte solí, pepřem a hořčicí. Cibuli nakrájejte najemno a vmíchejte nakonec. Ozdobte řeřichou nebo pažitkou.

Recept jsem vytvořila pro značku Avokádo.