fbpx
Hlavní jídla,  Recepty

Mega rychlé krevety s česnekovou bagetou

Všichni u nás doma milují krevety a já taky. Nejen proto, že mi chutnají, ale že je to jídlo hotové za pár minut. V poslední době je nejčastěji děláme v horkovzdušné fritéze, a protože mám Philips s dvěma košíky, tak dělám naráz bagety i krevety. Všechno je hotové za 8 minut, plus pár minut na přípravu (záleží jak jsem rychlá). No a teď jsem využila sezonu medvědího česneku.

Potřebujete

  • 80 g změklého másla
  • 2 hrsti medvědího česneku (nebo pesto z něj – recept na pesto je tady)
  • ½ lžičky soli (nepoužívám, když místo čerstvého medvědího česneku použiju pesto)
  • 2 bagety – může být jedna bílá a jedna celozrnná
  • 300 g mražených krevet Mylord (nejlépe grónské nebo koktejlové)
  • Olivový olej (pozor, pozor – na eshopu olivum.cz máte s kódem OLIVOVA-ELLY slevu 10% na vše)
  • 2 lžičky sušeného česneku (používám samozřejmě Avokádo)
  • ½ lžičky soli (lze dosolit i po tepelné úpravě)
  • Kdo chce, může přidat i oblíbené grilovací koření nebo chilli

Krevety nechám povolit a dám je do mísy, ke které mám víčko. Naliju k nim asi tři lžíce oliváče, sušený česnek, sůl a případně i koření. Misku zavřu, zatřepu a krevety jsou hotové – nasypu do většího košíku.

Do bagety nařežu zářezy. Máslo smíchám s nasekaným medvědím česnekem a solí (nebo s pestem). Namažu do zářezů a bagety dám vedle sebe do menšího košíku HF.

Bagety – 170 °C – 5 minut.

Krevety – 200 °C – 8 minut.

Z krevet sliju i obsah košíků – výbornou šťávičku s olivovým olejem, do které se pak dají namáčet křupavé bagety. Můžete/nemusíte posypat bylinkami – ideální je petržel.

Dobrou chuť přeje Elly.