FoodBlok 2015 pro milovníky jídla
První ročník akce pro všechny milovníky dobrého jídla je za dveřmi! Setkání foodblogerů a dalších fanoušků jídla. Jaké bude? Co se dozvíme nového?
Už zítra! Už se jen jednou vyspím a čeká mě akce, na kterou se těším už dlouho. Setkání milovníků dobrého jídla, foodblogerů a zajímavých lidí, kteří mají k našemu společnému tématu co říct.
Konference je určena všem foodies, fanouškům dobrého jídla a food blogerům. Jejím cílem je zvýšit úroveň porozumění kvalitnímu jídlu a podpořit setkávání těch, kterým na dobrém jídle záleží — ať už to jsou profesionálové z oboru, nebo zapálení fanoušci.
Konference se uskuteční v sobotu 21. března 2015 v pražské Holešovické tržnici, v prostoru školy vaření Chefparade.
Po celý den budou probíhat zajímavé přednášky profesionálů z gastro oboru. Na návštěvníky bude čekat neformální prostor, kde se v pohodlí usadí, jak se jim bude líbit, a poslechnou si některou z nabízených přednášek.
Některé jsou určeny přímo pro foodblogery a opravdové nadšence do vaření, kteří by měli třeba zájem vydat vlastní kuchařku. Když však pouze rádi vaříte a hostíte lidi, možná se vám budou hodit právě informace od Dariny Křivánkové nebo Dariny Sieglové, které vám pomohou otevřít si bytovou restauraci nebo zúčastnit se jako prodejce Apetit pikniku.
Já se přiznám, že se mi líbí úplně všechny, nejvíce snad přednáška Dariny Křivánkové o bytových restauracích.
Přednášky
Jak fungují bytové restaurace
Darina Křivánková
Projekt sdílené kuchyně
Chefstarter
Jak nabídnout nakladatelství rukopis kuchařky
Adéla Hálková
Jak natočit kuchařské video
Veronika Koko Kokešová
Nejlepší foodies účty na Instagramu
Jak se připravit a úspěšně zúčastnit Apetit pikniku
Darina Sieglová z Apetitu
Nezapomeňte na kvalitu služeb
Bára Rektorová
Kdo nechce jen poslouchat, ale rád by se také zapojil, může se zúčastnit dvou vybraných workshopů.
Workshopy
Průběžně se budou v navazujícím prostoru konat kuchařské workshopy. Každý má kapacitu 25 účastníků, proto si můžete vybrat dva, kterých se zúčastníte, případně též můžete svůj workshop přenechat někomu jinému, pokud vás víc zajímají přednášky.
Přihlašování na workshopy proběhne ráno před zahájením konference a bude pokračovat i během dne až do naplnění jejich kapacity.
Základy carvingu – obohaťte svůj foodstyling
Jan Hajný
Úvod do raw stravy
Jana Černá, Zásadně zdravě
Krájejte nožem jako šéfkuchař
Pavel Cón
Zdobení cupcakes
Hanka Rawlings
Základy potahování dortů – interaktivní přednáška
Jana Chotová
Sedm chutí koření
Který workshop by zaujal vás? Já si asi vyberu zdobení cupcakes a potahování dortů. Pokud se tedy nebudou krýt s některou ze zajímavých přednášek. A to bude těžké, zajímavé jsou všechny.
Kromě toho bude před budovou Chefparade parkovat parádní Foodtruck neboli pojízdná prodejna úžasného jídla. Jarní menu je neskutečně lákavá a všichni účastníci FoodBloku si tady můžou opravdu pochutnat.
Oficiální informace jsou více než lákavé. Myslím, že se nehnu z přednášek, i když bych ráda navštívila některý z workshopů. Těším se, že poznám lidi se stejnou zálibou ve vaření, jakou mám i já. A nemůžu se dočkat, až po dlouhé době uvidím organizátorku akce, Janu Florentýnu Zatloukalovou, kterou jsem neviděla nekonečně dlouho 🙂
Prostě a jednoduše…už aby byla sobota!!!
Hezký víkend přeje Elly 🙂