fbpx
Jedlé dárky,  Nápoj,  Podzim,  Recepty,  Sezóna,  Zima

Zázvor s citronem a pomerančem v medu

IMG_4019

Chřipková epidemie je prý za dveřmi. Nebojíme se!

I když tomu moc nevěřím a všechny nemoci se nám většinou vyhýbají (ťuk ťuk), tak jsme připraveni!

Venku je mrazivo. Neříkám že hnusně, protože to je prostě zima. Krásné na zimním počasí je ten pocit, kdy přijdete ztuhlí zvenčí a následuje lenošení doma. Kdo má štěstí, rozdělá oheň v krbu, uvaří si čaj a relaxuje. Kdo štěstí nemá, tak má nucený klid na lůžku, teploměr v podpaží a posmrkaný kapesník pod polštářem.

Pro všechny však dnes máme výborný recept. Vlastní zázvor v medu, ze kterého si uvaříte dokonalý čaj, který vás postaví na nohy.

Jeho výhody? Nemusíte loupat a chystat zázvor pokaždé, když dostanete chuť na zázvorový čaj. Jen naberete velkou lžící plnou zázvoru s medem a citrusovými plody. Používám kombinaci citronů a pomerančů. Pomeranče miluji hlavně pro chuť, v kombinaci se zázvorem.

IMG_4022

Suroviny

  • 300 g zázvorového kořenu
  • 4 velké citrony
  • 4 velké pomeranče
  • med podle potřeby

Postup

Zázvor oloupeme nožíkem a nakrájíme na plátky nebo malé nudličky. Citrony a limety oloupeme a nakrájíme na tenké plátky – čtvrtkolečka.

Všechno smícháme dohromady a zalijeme hodně tekoucím medem. Opět promícháme, dáme do sklenic a skladujeme v lednici.

Zázvor v medu je nejlepší minimálně 4 dny až týden uleželý.