Zapečené brambory s tuňákem a kukuřicí
Docházejí vám nápady na chutné večeře? Poradíme, posloužíme 🙂
Nápad na dobrou večeři se hodí většinou všem. Hlavně když jde o recept hotový za chvíli a bez velké námahy. Co se mi na zapečených bramborách líbí, je možnost obměny. V jednom pekáči se k sobě můžou tulit brambory s různou náplní.
Důležité je vybrat si pro tento recept dostatečně veliké brambory, varný typ B. Potom si projděte zásoby a vymyslete si nějakou super náplň. Použít můžete vlastně cokoliv. Šunku, klobásu, párky, anglickou slaninu, různé druhy sýra, vajíčka, rybí maso, kuřecí kousky, zeleninu, trochu smetany, sušená rajčata, olivy… Jak máte chuť a co zrovna máte doma.
Já jsem použila kombinaci konzervovaného tuňáka Calvo s oreganem, kukuřice a vajíčka. Kukuřici jsem použila sterilovanou. Můžete použít i mraženou, kterou necháte rozmrznout a lehce podusit na másle.
Potřebujeme
- 1 kg brambor varný typ B
- 2 malé plechovky tuňáka s oreganem Calvo (2 x 80 g)
- 100 g kukuřice
- 2 vejce
- sůl a pepř
- plátková gouda
Postup
Brambory uvařte ve slupce do měkka. Nerozvařte. Rozpůlte podélně. Naskládejte do pekáčku.
Velkou lžící vydlabejte vnitřky brambor. Dávejte pozor, abyste bramboru nerozbili. Musí zůstat dost silná stěna, do které budete dávat připravenou směs.
Vydlabaný vnitřek brambor rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte v mixéru. K bramborovému základu vyklepněte vajíčka.
Promíchejte. Přidejte kukuřici, tuňáka. Zase promíchejte. Ochuťte solí a pepřem.
Hotovou směs naplňte zpět do brambor v pekáčku.
Dejte zapéct do trouby, vyhřáté na 220 °C, na půl hodiny. Pět minut před koncem pečení přes každý kousek položte plátkovou goudu.
Dobrou chuť přeje Elly.