Pomalu pečená kachna na medu – šťavnatá a křupavá
Kousky šťavnatého masa a na povrchu sladko – slaná křupavá kůžička. To je ta nejdokonalejší kachna na vašem stole.
A vůně po celém domě. Tohle je to pravé jídlo pro zahřátí! A nejlepší je že s ním není skoro žádná práce.
Potřebujeme
- 1 kachnu
- sůl
- pepř
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce bílého vína
Kachnu omyjeme, osušíme. Osolíme , opepříme . Dáme do zapékací nádoby s víkem , vložíme do trouby nahřáté na 150 °C. A jdeme si na 5 hodin po svých.
Poté odkryjeme , potřeme směsí medu, sojové omáčky a bílého vína , zvýšíme teplotu na 220°C a dopečeme ještě asi 30 minut, aby kachna získala křupavou kůžičku.
V průběhu dopékání potíráme směsí.
Dobrou chuť Lenka.