Čokoládové sušenky s fleur de sel
Čokoládové sušenky se sklenkou mléka? Pro někoho možná klišé, ale pokud na vás jde splín prostě NENÍ nic lepšího.
Tento recept jsem objevila u Pierra Hermé při pátrání po tom nejlepším receptu na macarons. Po pár pokusech jsem si ho upravila podle sebe a výsledek je zde! Myslím, že dnes je na tyto sušenky přesně ten pravý čas.
Potřebujeme
- 170 g hladké mouky
- 25 g holandského kakaa
- lžičku jedlé sody
- 150 g změklého másla
- 100 g hnědého cukru
- 50 g cukru krupice
- Lžička fleur de sel (případně kvalitní mořské soli)
- 150 g kvalitní hořké čokolády
Smícháme máslo, cukr a sůl. Mouku smícháme se sodou , kakaem a prosejeme. Čokoládu nasekáme na kousky a spolu s moukou přidáme k vymíchanému máslu. Rychle zpracujeme. Vše je nejlepší dělat v robotu aby se vám máslo pod rukama nerozpouštělo.
Z těsta uděláme dva válečky o průměru asi 3cm a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
Poté krájíme kousky velké asi 1 cm a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Dáme do trouby rozehřáté na 170°C péct 12 minut.
Podáváme po vychladnutí.
Sušenky mě naprosto nadchly právé tou skvělou kombinací čokolády a soli. Nic naplat Pierre Hermé je prosté génius!!
Úspěšné zahnání jakýchkoliv problémů přeje Lenka.