Banánová střecha z BEBE sušenek
Tenhle dezert zná snad každý. Ale máte na něj recept?
Pamatuji si tuhle „střechu“ už z dob dávno minulých, kdy jsem byla dítě a na různých návštěvách se podávala dost často. A tak jsem ji, už jako dospělá, v roce 2012 vyzkoušela. Další archivní záběry z mé kuchyně 🙂
Suroviny
- 1 balíček obyčejných světlých BeBe sušenek
- 1 balíček obyčejných tmavých BeBe sušenek
- 2 vaničky tučného tvarohu (celkem 500 g)
- cukr podle chuti
- vanilkový extrakt
- 2 banány
- 125 g kvalitní čokolády
- 50 – 80 g másla
Připravíme si tvarohový krém. Tvarohy vyklopíme do vaničky a přimícháme do nich cukr podle chuti a vanilkový extrakt. Na plech dáme alobal.
Na alobal vyskládáme BeBe sušenky. Na obrázek se vůbec nedívejte, sušenky poskládejte tři do řady, naležato. A dvě vám zbydou 🙂 Polovinu krému rozetřeme na sušenky. Práce je to děsná. Sušenky se rozjíždí do všech stran, takže trpělivost…
Na rozetřený krém vyskládáme druhou řadu sušenek, v opačném pořadí než první řadu. Na tmavou sušenku světlou a naopak.
Potřeme druhou polovinou krému. Tato vrstva se natírá lépe, sušenky jsou přilepené ke spodní vrstvě krému, takže se tolik nerozjíždí. Doprostřed dáme oloupaný banán.
Nyní vytvoříme střechu. Strany podél banánů zvedneme opatrně nahoru a přitiskneme k banánu.
Upravíme tvar střechy.
V kastrůlku rozpustíme čokoládu s máslem. Není nutné ve vodní lázni. Touto směsí polijeme střechu.
Necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.
Dobrou chuť přeje Elly.