Grilovaná vepřová panenka s tymiánem
Ještě pořád je venku krásně a dá se grilovat. Využijte toho!
Vepřovou panenku mám ráda nejen na grilování. Jemné maso, které můžeme nechat propečené jen tak lehce dorůžova, se rozplývá na jazyku. Dobře zvolená marináda z něj udělá úplnou hvězdu při grilování.
Grilovat můžete panenku vcelku, nebo nakrájenou na silné plátky. Při krájení na plátky je dobré krájet šikmo, ne rovně.
Potřebujeme
- 1 vepřová panenka
- med
- dijonská hořčice
- čerstvý tymián
- trocha olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
Panenku si omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
Připravíme si snadnou marinádu – smícháme med, hořčici a trochu olivového oleje. Poměr záleží na vaší chuti. Někomu bude chutnat marináda více medová, někdo dá medu jen trošičku a bude si užívat chuti pikantní hořčice. Vše završíme čerstvými tymiánovými lístky.
Panenku necháme v lednici do druhé dne a s chutí grilujeme.
Dobrou chuť přeje Elly.