Uzené maso s netradiční bramborovou kaší
Podzimní bramborová kaše? S jablky, švestkami a cibulí? Neuvěřitelná pochoutka!
Děti jsem na svou podzimní inovaci samozřejmě nenalákala. Ty si nechaly naložit kopec sametové kaše a k tomu opečený plátek uzené krkovičky. Tonička miluje cibuli, tak si ještě nechala celou porci hustě posypat dokřupava opečenými půlkolečky cibule 🙂
S dospělými porcemi jsem si ale vyhrála pořádně. Neváhejte a vyzkoušejte…
Potřebujeme
- 4 plátky uzené krkovice
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 jablka
- 4 švestky
- 800 g brambor
- sůl a pepř
- 50 ml calvadosu
- kousek másla
- trocha mléka do kaše
Dejte vařit brambory na kaši. Jablka rozkrojte na čtvrtiny, zbavte jadřinců a nakrájejte (i se slupkou) na plátky. Švestky vypeckujte a nakrájejte také na plátky. Cibuli nakrájejte nahrubo.
Ve velké hluboké pánvičce si rozpusťte máslo. Na něj vsypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte. Po chvilce přidejte rozmáčknutý a nasekaný česnek. Opékejte, až začnou lehce zlátnout. Do pánvičky přidejte ovoce a promíchejte. Ochuťte pepřem. Opékejte pět až deset minut. Ovoce změkne a začne tmavnout. Osolte. V této chvíli je nejvyšší čas přidat do pánvičky calvados.
Ten nechejte za prudkého varu odpařit.
Brambory sceďte, přidejte horké mléko a máslo. Připravte hedvábně hladkou bramborovou kaši.
Obsah pánve s ovocem rozdělte na polovinu. Jednu polovinu vmíchejte do kaše.
Plátky uzeného maso opečte z obou stran na pánvičce. Podávejte s vylepšenou bramborovo-ovocnou kaší a s hromádkou ovoce z pánvičky.
Dobrou chuť přeje Elly.