fbpx
Dezerty,  Hlavní jídla,  Recepty

Buchtičky s jemným vanilkovým krémem

Kdo by je nemiloval. Děti i dospělí. Domácí buchtičky a k nim lahodný vanilkový krém.

Ale rovnou zapomeňte na uspěchanou verzi, že buchtičky koupíte v pekárně a místo vanilkového krému uvaříte pudink z prášku. Nenene! Není vůbec složité si buchty upéct a připravit chutný a jemný krém ze žloutků a vanilky. Děti vás budou milovat! A nejen děti…

Těsto na buchty nebo maličké buchtičky je jednoduché a používám ho už roky…více než deset let. Je to milované „zázračné“ kynuté těsto. Stačí kliknout SEM a máte recept. Těsto na buchtičky si v klidu zadělejte. Z půlkila mouky se v klidu nají čtyři dospělí a ještě vám trochu zůstane. Necháte asi hodinu vykynout a potom pečete v troubě vyhřáté na 180 °C, pěkně dozlatova.

Vanilkový krém je maličko pracnější než umíchat pudink s mlékem.

DSC_0740

Potřebujeme

  • 750 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička vanilkového prášku nebo extraktu
  • 50 g cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 6 žloutků

Ušleháme žloutky s cukrem, do krásně hladké světlé pěny. Do mléka zašleháme vanilku a kukuřičný škrob a přivedeme k varu. Odstavíme z plotýnky a vložíme do vodní lázně, kterou opět zahříváme.

Postupně zašleháváme žloutkovou směs tak, aby byl krém horký, ale nesmí vřít, aby se nám žloutky nesrazily.

Tento skvělý vanilkový krém podáváme s teplými buchtičkami s křupavou kůrčičkou.

Děti i dospělí se budou olizovat až za ušima!

Dobrou chuť přeje Elly.