Halloweenské dezerty s bonbony Haribo
Dnes je Halloween. Někdo ho slaví, jiný ne. A to my u nás doma si ho rozhodně nenecháme ujít. V sobotu nás čeká super hororový Halloween v naší nejoblíbenější hospůdce Na Pastevníku. Masky jsou vymyšleny, doma čekají barevné kontaktní čočky, umělá krev, latex, barvy na obličej a podobné pomůcky.
Jenže co by byl Halloween bez dobrého jídla. Pro inspiraci jsem nemusela chodit daleko. Na akci se čtenářkami magazínu Žena-in.cz jsme testovaly dvoje skvělé Haribo bonbony. Používaly jsme dva druhy. V balíčku Wumies najdete různobarevné žížaly nebo chcete-li červy. V balíčku s nápisem Color Rado je mix různých tvarů a barev. Samozřejmě, že první jsme sáhly po netopýrech a žábách. Ale i „obyčejné“ barevné čtverečky a kolečka jsme využily naplno.
Nebudu si recepty chrtit pro sebe. Vyzkoušely jsme je dokonale, nezbyl ani drobeček. Nejvíce všem chutnaly hrobečky a krvavý cheesecake. A tady jsou recepty.
Na jeden potřebujete HARIBO Wummis žížalky a na druhý kromě žížal ještě mix HARIBO Color Rado. A kupte raději více balíčků. Až je uvidí vaše děti, jen se po nich zapráší…
- 140 g grahamových (máslových) sušenek
- 30 g krupicového cukru
- 10 g kakaa
- 70 g másla
- Sýrová směs
- 600 g sýra Philadelphia
- 150 g cukr
- 3 vejce
- 80 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 80 g čokoládové polevy (nebo 60 g čokolády na vaření + 10 g másla + 10 g krupicového cukru)
- hrst zralých jahod
- dvě lžíce vanilkového cukru (nebo normálního a trocha vanilky)
- na dozdobení pytlík HARIBO žížaly Wummis
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v kuchyňském kutru a vsypeme do mísy. Přidáme cukr, kakao, rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, zavřeme dortovou obručí, vyplníme jej směsí, dobře vtlačíme – můžeme si pomoci skleničkou s rovným dnem. Po stranách vytlačíme malý nízký okraj. Ve vyhřáté troubě zapečeme při 175 °C asi 15 minut (horkovzdušná trouba 160 °C).
Jakmile vyjmeme koláč z trouby, nožem obkroužíme okraj. Cheesecake necháme vychladit a dobře ztuhnout (nejlépe do druhého dne).
Krvavou polevu připravíme tak, že necháme jahody svařit s cukrem a rozmixujeme pomocí ponorného mixéru. Pak už jen polijeme dort a dozdobíme žížalami.
Druhý recept, který sklidil obrovské nadšení byly hrobečky. Název lehce morbidní skrývá dezert vskutku nebeský…
Hrobečky – čokoládová pěna s mascarpone
- 200 g mascarpone
- 200 g šlehačky 33%
- 100 g mléčné čokolády
- 1 lžíce cukru
- Na hlínu čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu
- Na hrobečky Marcipán nebo oválné sušenky
- Na dozdobení HARIBO bonbony Colo rado (netopýři)
Recept je velice jednoduchý. Začneme krémem, rozpustíme čokoládu – mascarpone ušleháme se šlehačkou a do krému nalijeme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme cukr. Krátce prošleháme a necháme vychladnout. Mezitím si rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) na větší kousky a připravíme náhrobní kameny. Ty můžeme udělat pomocí marcipánové hmoty nebo stačí použít oválné sušenky, také dobře fungují. Jakmile ztuhne krém, můžeme začít plnit skleničky krémem. Na vrch dáme nadrobenou hlínu a nakonec zapíchneme náhrobní kámen. K němu pak přidáme netopýra, aby byl strašidelný motiv kompletní.
Jak se vám líbí naše dva lehce morbidní recepty? Určitě je vyzkoušejte…
Partnerem halloweenských receptů je HARIBO.