Křupavá cizrna pečená s oblíbeným kořením
K přípravě téhle dobroty vám stačí balíček suché cizrny nebo cizrna v plechovce, když nechcete ztrácet čas.
Jako základ můžete použít buď cizrnu sušenou – ze sáčku nebo cizrnu v nálevu v plechovce. Samozřejmě, že práce s plechovkou je jednodušší. Otevřete plechovku, scedíte a ještě osušíte papírovou utěrkou. Poslední krok je důležitý. Cizrna musí být co nejvíce suchá.
V případě sušené cizrny je vhodné ji den předem namočit. Na druhý den scedit, propláchnout a uvařit doměkka. Pozor, nerozvařit 🙂 Opět scedit, pořádně osušit.
Potřebujeme
- balíček suché cizrny Menu Gold (případně dvě plechovky cizrny v nálevu)
- koření podle chuti
- olivový olej
- sůl
Polijte olivovým olejem. Nešetřete. Protože čím více oleje, tím bude křupavější. Na dvě plechovky tři, čtyři lžíce oleje.
Osolte a pořádně promíchejte. V této chvíli nepoužívejte koření. V troubě by se vám spálilo.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, ve středu trouby. Každých deset minut promíchejte, aby se opékala rovnoměrně. Celkově pečte asi půl hodiny. Dokřupava. Teprve poté přidejte koření a pořádně ho promíchejte.
Ideální je jíst cizrnu ještě teplou. Až vystydne, tak nebude křupavá. Ale stejně pořád dobrá.
Příjemné křupání přeje Elly.