fbpx
Hlavní jídla,  Jaro,  Recepty,  Sezóna

Krůtí roláda plněná bílým chřestem a opečený chřest

Nebudu se opakovat a připomínat svou lásku k chřestu. Pokud jste rozklikli dnešní recept, sdílíte ji nejspíš se mnou. Dnešní tip na oběd není vůbec složitý recept. Krůtí rolády a roládky s nejrůznější náplní byly, jsou a budou velice oblíbené. Práce s krůtím masem, v tomto případě s krůtími prsíčky, je velice snadná a rychlá.

K dnešnímu skvělému jídlu se hodí jednoduchá příloha. Opečené nebo grilované brambory jsou tou nejlepší volbou. Recept je přirozeně bezlepkový a bez laktózy. Pokud vám laktóza nevadí, doporučujeme celé jídlo ještě lehce posypat jemně nastrouhaným parmezánem a chřest opékat na směsi másla a olivového oleje.

Vůbec nic nepokazíte, když ještě brambory posypete pažitkou nebo petrželkou.

Pro náš dnešní recept se úplně stejně jako bílý chřest, hodí i chřest zelený. Záleží tedy jen na vás, kterému dáte přednost.

Potřebujeme

  • 500 g bílého chřestu
  • 700 g krůtích prsou
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 stonky jarní cibulky
  • 6 velkých plátků sušené šunky
  • olivový olej
 

Z krůtího masa si připravte 4 velké plátky. Můžete je také lehce rozklepnout paličkou na maso. Ale opatrně. Z obou stran ochuťte solí a pepřem.

Na každý plátek položte sušenou šunku. Do masa budete motat bílý chřest – do každého plátku jeden stonek. Chřest oloupejte ostrou škrabkou na zeleninu a odkrojte dřevnatý konec. Chřest položte na kraj krůtího plátku a celý krůtí plátek ještě posypejte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Používejte zelenou i bílou část, také kvůli barvě.

Krůtí plátek zarolujte a přichyťte párátky nebo nití. Opečte na olivovém oleji. Až je maso ze všech stran zlatavé, zabalte ho do alobalu a dejte do vyhřátého pekáče, do trouby předehřáté na 100 °C. Mezitím si připravte chřest.

Zbytek chřestu také oloupejte a odkrojte dřevnaté konce. Opečte ze všech stran na výpeku z masa. Podle potřeby můžete přidat trochu olivového oleje, případně másla.

Stejně tak opečte také brambory.

Krůtí roládky vyndejte z trouby a nechte je v alobalu pět minut odpočinout. Poté z každé roládky nakrájejte kolečka, nebo roládku rozkrojte napůl. Ať jde vidět pěkný řez.

Kdo chce, můžete celé jídlo doplnit domácí majonézou nebo holandskou omáčkou.

Dobrou chuť přeje Elly.