fbpx
Dezerty,  Léto,  Recepty,  Sezóna,  Testování

Ostružinový dezert s kokosovou smetanou

Osvěžují letní dezerty mají většinou jedno společné. Je v nich ovoce. Nejčastěji to, které aktuálně dozrává na záhonech, na keřích a na stromech. Tohle na létu prostě miluju. Na zahradě mi aktuálně zrají letní průsvitná jablka – známá jako žňovky, ostružiny, josta a maliny. Za sebou už to má rybíz, angrešt a jahody.

Snažím se postupně každý rok na zahradu nějaké ovoce přidat. Ráda bych i zeleninu, ale na tu jsem příliš líná 😀

Do dnešního dezertu použijte ovoce „co zahrada dá“. Drobné ovoce, které máte rádi, hezky vypadá a hlavně výtečně chutná. K mascarpone jsem přidala testovanou kokosovou smetanu od Alpro a krém byl úžasný. Měl jemně kokosovou chuť. A následně jsem přišla na to, že když dospod misky dám místo piškotů nadrcené KOKA sušenky, bude dezert ještě lepší. Tak vyzkoušejte…

Potřebujeme

  • 250 g mascarpone
  • 250 g kokosové smetany Alpro
  • cukr moučka podle chuti
  • ostružiny, maliny, rybíz…
  • 80 g dětských piškotů nebo KOKA sušenek
  • máta nebo meduňka na ozdobení

Mascarpone a kokosovou smetanu dejte do mísy a ušlehejte ručním šlehačem MORA do jemného krému. Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Na toto množství stačí zhruba 1 až 2 lžíce.

Piškoty rozsekejte tyčovým mixérem MORA, ideálně v nádobce s nožem, která se s tyčovými mixéry dodává.

Nezapomeňte u nože v nádobě sundat krytku. Já jsem ji trochu přehlédla, takže první várka piškotů spolu s rozmixovanou krytkou letěla do koše 😀

Připravte si hezké skleničky. Na dno dejte rozdrcené piškoty, na ně vrstvu krému, ovoce, opět vrstvu krému, sušenky, krém, ovoce. Takto střídejte, dokud nebude sklenice plná. Do nižších sklenic dejte vrstvu piškotů, krému a nahoru ovoce.

Nechejte pořádně vychladit v lednici, ideálně do druhého dne.

Další varianty tohoto úžasného dezertu…

Dobrou chuť přeje Elly.