fbpx
Grilování,  Sezóna,  Testování

Testujeme Président na gril. Jak uspěl?

Teplo, léto, prázdniny = grilování. Také to tak máte? Nám doma nevadí grilovat na oběd i na večeři. A nemusí to být vždycky ani maso. Celá rodina milujeme grilované sýry, především typu camembert. V lednici musí být vždycky zásoba, protože když se rozhodneme pro rychlé grilování, tak právě sýr je jasná volba.

Proto jsem byla velice ráda, když jsem dostala možnost otestovat Président Na gril. V balení najdete dva kusy sýru Président, po 90 g a sáček s kořenící směsí.

Vybírat můžete ze čtyř druhů kořenících směsí. A myslím, že každý si najde svou oblíbenou chuť. Mě nejvíce chutnal medvědí česnek, manželovi provensálské bylinky. Obě děti grilovaný camembert milují a je jim fuk, jakým  kořením je ochucený 🙂 Dobří strávníci.

Koření jsem rozmíchala v olivovém oleji a záměrně jsem použila trochu více oleje. Zbytkem okořeněného oleje jsem potom potřela bagety, které jsme si opekli na grilu k sýru a k salátu.

Z jakých druhů koření můžete vybírat?

Président Na gril farmářské bylinky

Bylinkový camembert s tenkou vrstvou bílé ušlechtilé plísně na povrchu se vyznačuje jemnou krémovou chutí. Přiložené grilovací koření obsahuje voňavou zelenou směs složenou z česneku a bylinek – libečku, saturejky, celerové a petrželová nati a pažitky.

Président Na gril provensálské bylinky

Bylinkový camembert s tenkou vrstvou bílé ušlechtilé plísně na povrchu se po urgrilování vyznačuje „letní“, jemnou krémovou chutí. Přiložené grilovací koření obsahuje voňavou, pestrobarevnou směs složenou ze sušených rajčat a bylinek – tymiánu, oregana a bazalky.

Président Na gril pikantní koření

Tento camembert s tenkou vrstvou bílé ušlechtilé plísně na povrchu se po ugrilování vyznačuje jemnou krémovou chutí s nádechem pikantnosti, kterou mu dodává přídavek zeleného pepře. Lehce pálivou chuť lze ještě umocnit přiloženým sáčkem s grilovacím kořením, které sestává z červené pálivé papriky, česneku, koriandru a kajenského pepře.

Président Na gril medvědí česnek

Česnekový camembert s tenkou vrstvou bílé ušlechtilé plísně na povrchu se vyznačuje jemnou krémovou chutí. Přiložené grilovací koření obsahuje oblíbený medvědí česnek, který krásně doplňuje červená paprika, cibule, černý pepř, kurkuma a chilli.

Jak Président Na gril podávat?

Já mám nejraději kombinaci se svěžím salátem. Na webu Président však najdete i jiné nápady.

Jak nám chutnal?

Vyzkoušeli jsme už mnoho značek sýrů na gril. A to nejen sýry plísňové. Hodnocením naší mlsné rodiny prošel Président Na gril na jedničku s hvězdičkou. Máme rádi, když se ugrilovaný sýr pěkně rozteče a je uvnitř příjemně krémový. A přesně to Président Na gril splňuje. Přibalené koření má příjemnou chuť i vůní, nijak umělou a agresivní, naopak velice přírodní.

Křupavý salát k Président Na gril

  • směs drobných listových salátů (polníček, rukola, řepa…)
  • hrst černých oliv
  • cherry rajčata
  • olivový olej
  • bílý vinný ocet
  • sůl
  • pepř

Připravte si čtyři kousky alobalu, dostatečně veliké, aby do nich šel pevně zabalit Président Na gril. Olej smíchejte s kořením, které jste měli v balení. Ochuceným olejem potřete hermelín z obou stran i z boku.

Položte na alobal a důkladně zabalte.

Dejte na rozpálený gril a grilujte z obou stran, dokud není sýr měkký. To zjistíte snadno potlačením na alobal. Opatrně, ať vám hermelín nepraskne.

Saláty omyjte, osušte. Přidejte nakrájené olivy a rajčata. Olej, vinný ocet, sůl a pepř na zálivku smíchejte metličkou. Zalijte připravený salát.

Hermelín podávejte na salátu, s křupavým toastovým chlebem nebo čerstvou bagetou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Testování probíhalo ve spolupráci s magazínem Žena-in.cz a sýry Président.