Tip ke grilování: směs z pečených paprik
Co nesmí u žádného našeho grilování chybět, jsou nejrůznější saláty a omáčky. Ta poslední vznikla náhodou a byla skvělá. Dalším zkoušením jsem ji dovedla k dokonalosti
Potřebujeme
- 10 červených paprik
- 1 hlavička česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
Papriky rozpůlíme, očistíme od semínek a naskládáme do pekáčku. Zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Promícháme, doprostřed dáme celou, neloupanou hlavičku česneku.
Pečeme pod grilem, dokud papriky nezačnou hnědnout. Vyndáme, necháme vychladnout.
Česnek vyloupeme a spolu s paprikami rozmixujeme. Někdo papriky ještě loupe, ale mě to přijde zbytečné, mixuji i se slupkou.
Ještě můžeme dochutit solí a pepřem, přidat třeba trochu oleje, podle potřeby. Vymícháme skvělou, voňavou omáčku, nejen ke grilování.
Dobrou chuť přeje Elly.