Dolmio – boloňská omáčka za pár minut
Ve své kuchyni si nepotrpím na žádné velké urychlování a s jídlem si ráda pohraji. Ale co když zrovna chybí čas a já potřebuji nakrmit hladové krky? Otestovala jsem skvělé omáčky ve sklenicích Dolmio. Jak to dopadlo?
První co, mě na testovaných skleničkách zaujalo, tak bylo jejich složení. Obsahují totiž pouze přírodní suroviny. Najdete v nich samozřejmě rajčata, která tvoří hlavní část omáčky. Další suroviny se liší podle druhu omáčky. Jedna z nich se hodí na lasagne, další obsahuje větší množství bazalky. Pro milovníky výrazné chuti je omáčka s česnekem a cibulí. Klasická boloňská omáčka zachutná všem.
Já jsem v den testování krmila více dětí a dospělých. Koupila jsem proto téměř kilo mletého hovězího masa a připravila si dvě sklenice omáčky – klasickou boloňskou a k tomu boloňskou s extra porcí bazalky navíc. Maso jsem nechtěla smažit jen tak, bez ničeho a proto jsem si připravila ještě cibuli a trochu česneku.
Suroviny
- 600 g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- trocha oleje na smažení
- 1 sklenice omáčky Dolmio boloňská omáčka
- 1 sklenice omáčky Dolmio boloňská omáčka s bazalkou
- sůl a pepř
- parmezán na posypání
- špagety
Postup
V hluboké pánvi rozpálíme oleje, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme maso, které osolíme, opepříme a osmahneme dohněda. Maličko podlijeme vodou a podusíme doměkka.
Zalijeme omáčkami a povaříme.
Špagety uvařené na skus scedíme a naservírujeme na nahřáté talíře. Doplníme boloňskou omáčkou s masem a ozdobíme parmezánem. Ihned podáváme.
A co chuť? Byla jsem zvědavá na vybíravé děti, ale i na dospělé. Talíře se mi vracely vyzobané do poslední špagety a posledního kousku masa s omáčkou. Tak to je snad dobrá vizitka a jasná zpráva pro vás.
Omáčky Dolmio chutnají opravdu skvěle.
Dobrou chuť přeje Elly.