Gnocchi s medvědím česnekem a šunkou
Jeden z úžasných receptů pro nás, zaměstnané matky. Gnocchi, nebo chcete-li noky, můžete mít v mrazáku připravené do zásoby – domácí. Nebo se s nimi nemusíte vůbec mazat a koupíte chlazené v marketu. Já kupuji pravidelně ty z Lidlu a jsou perfekní. Doporučuji.
V případě rychlého jídla pro všední dny není nutné zdržovat se výrobou domácích noků. I když, kdo chce, může. Nejsou příliš náročné na výrobu a já pro vás mám osvědčený recept. Sepíšu a vložím 🙂
Když však koupíte osvědčené chlazené noky, máte oběd na stole za deset až patnáct minut. Nepřeháníme. A to se ve všední dny hodí, co myslíte?
Suroviny
- cca 750 g chlazených hotových noků – nebo domácí klidně 🙂
- 200 g kvalitní šunky (já nakupuji v Krásnu, tam se nikdy neseknu)
- 2 šalotky
- máslo
- medvědí česnek podle chuti
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Připravte si velkou teflonovou pánev. Rozehřejte na ní máslo a na něm opečte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky nakrájenou šunku a společně opékejte dvě minuty.
Vsypejte noky a opékejte, až jsou zčásti křupavé.
Zalijte smetanu, ochuťte solí a pepřem. Promíchejte.
Nakonec, už s vypnutou plotýnkou, vmíchejte najemno nasekaný medvědí česnek. Množství záleží na vaší chuti.
Ihned podávejte. Kdo chce, může ještě lehce posypat sýrem. A v tom případě doporučuji tvrdý sýr Gran Moravia.
Dobrou chuť přeje Elly.