fbpx
Hlavní jídla,  Recepty,  Testování

Vaření s Madetou: Trhané krůtí maso s čerstvou zeleninou

První recept z našeho vaření s Madetou už jsem pro vás zveřejnila. Byly to perfektní lívance z cottage. Recept u nás zdomácněl a do lívanců jsme se úplně zamilovali. Od té doby, co jsem je testovala pro akci s Madetou, tak doma nedělám jiné.
Dnes si se mnou můžete uvařit jídlo, které ukazuje přesně to, jak se u nás v poslední době vaří. Základem receptu je krůtí maso, pomalu pečené, které při své přípravě opravdu nechce žádný můj čas. Upeče se samo, většinou přes noc. Na dokončení už potom potřebujete jen chvíli, čerstvou zeleninu, koriandr a mléčné produkty od Madety.

Potřebujete

  • 2 krůtí stehna
  • sůl
  • pepř
  • 6 stroužků česneku

dále, na druhý den

  • 150 g Jihočeského cottage od Madety
  • 150 g Jihočeské pomazánkové tradiční Madeta
  • čerstvý koriandr
  • 150 g goudy Madeta
  • 2 avokáda
  • 250 g cherry rajčat

Stehna, ochucená solí a pepřem, upečte den předem, ideálně přes noc. Pečte při 120 °C, asi pět hodin.

Upečená krůtí stehna budou šťavnatá a maso se bude úplně rozpadat. Maso natrhejte vidličkou v pekáči, ve výpeku z masa. Celý obsah pekáče přesuňte do hrnce. Přidejte Cottage, Jihočeské pomazánkové tradiční. Promíchejte a přidejte podle potřeba asi 1 dcl vody. Zahřívejte na střední teplotu.

Zahřívejte tak dlouho, až se Cottage rozpustí a vznikne krémová omáčka. Můžete ochutit pepřem.

Podávejte na talíři, obložené kousky avokáda, cherry rajčata, zasypané nastrouhanou goudou a nasekaným koriandrem.
Ideální příloha: čerstvá bageta

Náš tip

Jihočeský cottage natur 5% 150 g

Vždy čerstvý, jemný a lehký. Sýrová zrnka obalená v lahodné smetaně poskytují milovníkům svěžích sýrů to pravé potěšení. Pro nízký obsah tuku a díky vysokému obsahu snadno stravitelných bílkovin je ideálním výrobkem racionální výživy. Cottage je oblíbeným jídlem lidí držících dietu a kulturistů. Je možné jej konzumovat samostatně, nejlépe s celozrnným pečivem, případně ochucený bylinkami, paprikou či křenem. Hodí se i jako základ pro pomazánky, na posypání těstovin či brambor nebo jako přísada do zeleninových salátů. Splňuje požadavky bezlepkové diety. Složení: mléko, 20 % smetany, mlékařská kultura, jedlá sůl. Alergeny: mléko a výrobky z něj.

Více informací naleznete zde.

Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti

Český unikát má jemnou krémovou konzistenci, lahodnou chuť a lehce se roztírá. Navíc je bez chemických přísad a konzervačních látek, s nižším obsahem tuku, a tudíž i cholesterolu. Splňuje požadavky bezlepkové diety.

Více informací naleznete zde.

A tady naše hezká testovací  skupinka 🙂

Díky, že jste přišly…

Elly