fbpx
Dezerty,  Recepty

Perník na plech bez laktózy. Rychlý a moc dobrý!

Trápí vás nesnášenlivost laktózy? Mám pro vás vyzkoušený recept na výborný perník na plech. Recept vznikl pro značku Hera v době, kdy uváděli na náš trh Heru bez laktózy. V klidu ho však můžete upéct i s klasickou nebo máslovou Herou nebo můžete použít máslo, když ho do pečení máte raději.
Já jsem s Herou na pečení spokojená už od začátku svého pečení. Některé moučníky (třeba mufiny nebo zrovna perník) jsou s ní prostě lepší, nemůžu si pomoct. S křupavějším povrchem a vláčným, nadýchaným středem.

Potřebujete

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g Hery bez laktózy
  • 1 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 250 ml Alpro Coconut Intense
  • 1/2 lžíce koření do perníku
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 g směsi ořechů

Heru dejte do menšího hrnce a na plotně, na mírnou teplotu, si ji rozpusťte. Vlijte ji do mísy od robota. Přidejte cukr a vejce. Nasaďte šlehací metlu a šlehejte ve vysoké rychlosti, dokud nevznikne tužší krém.

Přidejte kokosový nápoj, polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva, koření do perníku a kakao. Nakonec vsypejte nasekané ořechy.

Umíchejte těsto.

Formu, kulatou či hranatou, vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou. Do formy vlijte těsto a uhlaďte.

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 25 minut.

Podle chuti můžete ještě přelít rozpuštěnou čokoládou a posypat kokosem. Nebo přelít citronovou polevou, ozdobit šlehačkou, čerstvým ovocem, javorovým sirupem, nasekanými ořechy.

Dobrou chuť přeje Elly

&