Gnocchi se špagetovou dýní, šalvějí a italskou salsicciou
Potřebujete
- 1/2 upečené špagetové dýně
- 500 g hotových domácích bramborových noků
- 450 g salsiccie
- 2 šalotky
- 20 lístků šalvěje
- trocha řepkového oleje
- sůl
- pepř
Bramborové noky – gnocchi připravte, jak jste zvyklí. Někdo je uvaří, my je nejraději opečeme na pánvi s trochou oleje, pěkně dozlatova. Jsou pak křupavé a chutnější. Opečené gnocchi dejte bokem.
V pánvi si na trošce oleje opečte nadrobno nakrájenou šalotku. Kousky salsiccie vytlačte ze střívka rovnou do pánve. Opečte ze všech stran.
Špagetovou dýni si předem upečte doměkka. Vyndejte z ní semínka a upečenou měkkou dužinu přidejte do pánve k salsiccie. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte nadrobno nakrájenou šalvěj, asi pět lístků. Pořádně společně prohřejte. Když se vám bude zdát, že je v pánvi málo „omáčky“, přidejte trochu vody nebo smetany.
Do pánve ke směsi s dýní vraťte gnocchi. Promíchejte, ať se obalí dýňovou směsí. Prohřejte a podávejte.
Na talíři ozdobte najemno nasekanou čerstvou šalvějí a křupavými lístky šalvěje. Ty připravíte tak, že rozehřeje v pánvičce olej a čerstvé lístky šalvěje v něm opečete dokřupava.
Dobrou chuť přeje Elly.