Domácí mandlové sušenky a kakaový nápoj Manner
Kdybych měla spooooustu volného času, peču pořád sušenky. Ano, teď přeháním. Asi bych je pořád nepekla a navíc k pečení sušenek není potřeba mít spoooooustu volného času 🙂 Stačí trochu delší chvilka. Nebo zapojte děti, máte-li trochu odrostlejší děti s chutí pomáhat v kuchyni.
U nás to Žof ve svých 14 měsících ještě nezvládne, ale naštěstí má dva starší sourozence, které to v kuchyni moc baví. Tony sice musím odtrhnout z hřiště a Pepína od rýsovacího prkna, ale domácí sušenky zvládnou uplácat oba dva.
Recept na tyhle mandlové už jste si mohli přečíst na instagramu, ale na přání vás čtenářů a fanoušků, je přesouvám i sem.
Zní to jako ideální podzimní pohoda. Káva, čaj nebo kakao a domácí sušenky. Já jsem k téhle novince ze své trouby přidala i novinku z obchodu a to je kakaový nápoj Manner. K jeho výrobě se společnost Manner vrátil po mnoha letech. Poprvé se totiž kakaový nápoj z těch nejlepších surovin vyráběl už v roce 1898. Manner kakao je vyrobeno stejně jako kdysi ze dvou surovin, 25% tvoří podíl čistého kakaa z vlastní pražírny a druhou složkou je cukr.
Manner kakaový nápoj můžete rozpustit v teplém i studeném mléce, i v jeho veganských variantách. Nápoj je certifikován značkou Fairtrade, nemá žádné přidavné látky a je veganský!
Kakao je vyrobeno z bobů, jež jsou pražené ve vlastní pražírně v centru Vídně. Díky tomu má kakaový nápoj Manner svoji typickou čokoládovou chuť Manner.
Podle mě ideální nápoj na chladný podzim a po něm následující studenou zimu. A k domácím sušenkám je Manner kakao jako stvořené!
Potřebujete
- 160 g vychlazené máslové Hery
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g mletých mandlí
- 80 g cukru moučka
- 1 vejce
- špetka soli
Všechny suroviny smíchejte a těsto dejte na hodinu vychladit do lednice. Může se stát, že budete potřebovat trochu více mouky, když bude těsto lepit. Je to tím, že každé vejce je jinak velké.
Těsto vyválejte na tloušťku asi 4 mm a vykrajujte sušenky. Já jsem použila razítka na sušenky od firmy Tescoma.
Pečte na plechu s pečícím papírem, v troubě vyhřáté na 170 °C, horkovzduch.
Do zezlátnutí, tedy asi 15 až 20 minut. Nechejte vychladnout na mřížce.
Dobrou chuť přeje Elly.
Článek vznikl ve spolupráci s magazínem Žena-in.cz a značkou Manner.