Kuřecí kousky pečené na špalíčcích mrkve
Za tenhle recept se nemusíte stydět ani v neděli 🙂 Ne, že bych to doma řešila. Kolikrát si v neděli objednáme pizzu a v sobotu vyvařuji tříchodové menu. Prostě jak to vyjde, jak čas a chuť dovolí. Pan Božský se někdy směje, že o víkendu jíme polotovary (třeba chlazenou pastu z Lidlu 😀 ) a přes týden mu dělám vymazlená jídla jako z nejlepší restaurace.
Prostě to tak je…
Dnešní recept je fajn v tom, že si ho připravíte do pekáče a jdete si pustit nějaký hezký film. Nebo pracovat na zahrádku. To je za dveřmi, mám pocit. Protože včera jsem natrhala první sněženky.
Maso s mrkví jsem doplnila opečenými noky, ale můžete použít i bramborovou kaši, brambory nebo rýži. Vlastně klidně i kus dobrého chleba.
Potřebujete
- kuřecí maso – naporcované celé kuře nebo jen stehna – 4 porce
- 500 g mrkve
- sůl a pepř
- celý kmín
- 100 g másla
Mrkev očistěte, kdo chce může i oloupat, záleží na tom jak mrkev vypadá. Čerstvou ze zahrádky většinou stačí jen omýt a očistit kartáčkem. Nakrájejte na špalíčky a naskládejte do pekáče.
Kuřecí kousky omyjte, osušte a ze všech stran ochuťte solí, pepřem a kmínem. Naskládejte na mrkev do pekáčku.
Na každý kousek masa dejte kousek másla. Přiklopte druhou částí pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C. Záleží na tom, jak velké kuřecí kusy máte, nám to trvalo asi 60 minut..
Občas sundejte vrchní část pekáče a maso přelijte výpekem.
Když je kuře upečené, odkryjte vrchní část pekáče, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte křupavou kůrčičku.
Podávejte s libovolnou přílohou.
Dobrou chuť přeje Elly.