Na splín i oslavu. Čokoládový fondant s ovocem a šlehačkou
Potřebujete
- 100 g hořké čokolády s vyšším obsahem kakaa (vyzkoušejte jako já Willie´s Cacao)
- 100 g másla
- 100 g Korunního třtinového cukru
- 40 g hladké mouky
- 3 vejce
na vymazání formiček
- kus másla
- kvalitní kakaový prášek (miluju Van Houten)
Troubu předehřejte na 200 °C.
Připravte si vodní lázeň. Do misky, nad vodu dejte čokoládu. Nasekanou nebo nalámanou. A máslo. Rozpusťte a promíchejte, až bude směs kompaktní.
Mimo plotnu do směsi vmíchejte cukr, vejce a po částech vsypeme mouku. Dobře promíchejte a nalijte do formiček, které jste předem vymazali máslem a vysypali kakaem. Já používám keramické formy ve tvaru srdíčka nebo malé zapékací formičky.
Naplňte asi do 3/4. Formu položte na rošt v troubě.
Pečte 8-10 minut. Vyndejte z trouby, nechejte trochu vychladnout a vyklopte opatrně z formiček.
Podávejte s kopečkem neslazené šlehačky nebo s kopečkem zakysané smetany. Obojí bylo skvělé. Výborné je doplnit bábovičky třeba o kopeček vanilkové zmrzliny. A ovoce…
Vyzkoušejte a uvidíte, že každému zachutnají.
Dobrou chuť přeje Elly