Lehce pikantní křídla a perfektní smažená rýže
Kuřecími křídly uděláte doma radost určitě dětem i dospělým. Kdo má menší děti, tak by měl jen trochu ubrat na ostré chuti. Ale vždyť to znáte, to vám nemusím psát 🙂
Křídla si naložte do marinády, ideálně přes noc a ráno se podle počasí rozhodněte, zda je budete péct v troubě, nebo grilovat venku na terase. Vyzkoušejte také naši chutnou přílohu. Tentokrát vyhrála oblíbená křupavá smažená rýže se zeleninou.
Jinak k nim můžete podávat samozřejmě cokoliv. Třeba bagetu, chleba, pečené brambory…
Potřebujete
- 1 kg kuřecích křídel
marináda
- 6 lžic sojové omáčka
- 3 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
- 2 lžičky sladké nebo uzené papriky
- sůl
- pepř
na přílohu
- 8 – 10 hrnků uvařené rýže
- 1 velká cibule
- 200 g žampionů
- 3 mrkve
- kousek celeru
- 2 petržele
- čerstvý špenát
- zelená petrželová nať
- máslo
- sůl
- pepř
Ze všech surovin na marinádu si připravte marinádu. Kuřecí křídla omyjte, osušte a marinádou důkladně obalte. Nechejte odpočívat v chladnu, ideálně přes noc. Na druhý den pečte v troubě nebo grilujte. Podle chuti a počasí.
Ke křídlům si připravte zajímavou přílohu – smaženou rýži. Ta je výborná i jako hlavní bezmasé jídlo.
Zeleninu i žampiony si nakrájejte na kousky.
Ve velké pánvičce rozehřejte máslo. Na to vsypejte mrkev, celer, petržel, cibuli a žampiony. Společně restujte, dokud nezačnou žampiony vypadat opečeně a kořenová zelenina začne chytat zlatavou barvu.
Přidejte rýži. Opět chvíli opékejte. Nakonec přidejte nasekaný špenát a petrželku. V sezoně medvědího česneku přidejte i ten.
Ochuťte solí a pepřem.
Podávejte s kuřecími křídly.
Dobrou chuť přeje Elly.