Konfitovaná kuřecí srdíčka na tymiánu s tarhoňou
K receptu si můžete zvolit libovolnou přílohu. Konfitovaná srdíčka budou skvělá s rýží, kroupami nebo tarhoňou.
Co je to konfitování?
Jde o pečení masa nebo zeleniny, které jsou ponořeny do tuku. Takto připravené maso je velice šťavnaté a jemné. Tuk, který používáme, můžeme dochutit podle sebe a poté ještě použít na další vaření či pečení.
Není to nic složitého. Podobně můžete konfitovat vlastně každé maso i vnitřnosti. Zkuste něco podobného provést třeba s vepřovými srdci.
Potřebujete
- 1 kg kuřecích srdíček
- sůl
- čerstvě mletý nebo drcený černý kampotský pepř
- čerstvý tymián
- kachní nebo husí sádlo
- zelená petrželová nať
- parmezán
Všechna kuřecí srdíčka očistěte, omyjte a osušte. Vsypejte je do pekáče, osolte a opepřete. Přidejte několik snítek čerstvého tymiánu.
Srdíčka zalijte kachním nebo husím sádlem. Pokud neseženete, můžete nahradit vepřovým sádlem. Srdíčka musí být všechna ponořená v sádle.
Konfitujte v troubě zapnuté na 95 °C, 6 hodin. Poté budou srdíčka hotová.
Podávejte se zvolenou přílohou, posypané parmezánem a zelenou petrželkou.
Dobrou chuť přeje Elly.