Asijské kuře v pikantním těstíčku s ostrou omáčkou
Dnešní jídlo určitě potěší milovníky nasládlých a pikantních exotických chutí. My je doma milujeme. Hlavně my s manželem a starším dítkem. Mladší dcera ostré moc nemusí, tak jí většinou připravím nějakou mírnější verzi. Nebo jsem někdy drsná a nechám ji, ať si zvyká 🙂
Dnešní výborné kuřecí kousky doplní řízná omáčka a voňavá rýže. Přesně tak, jak to máme rádi.
Kuřecí kousky můžete podávat však nejen s rýží, ale třeba s křupavou čerstvou bagetkou nebo se salátem. To už záleží na vás. Určitě však doporučuji zasypat čerstvými bylinkami. Chybu neuděláte pažitkou, petrželkou a hlavně koriandrem. Ty jsou k tomuhle jídlu nejlepší.
Potřebujeme
- 3 kuřecí prsa
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- asi 1/4 – 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- 6 lžic sweet chilli sauce
- 2 lžíce sójové omáčky
- voda podle potřeby
- rýže jako příloha
- čerstvé bylinky
- olej na smažení
Kuřecí řízky nakrájejte na menší kousky a osolte.
Dejte do misky, zasypejte kukuřičným škrobem a promíchejte, aby byly kousky ze všech stran obalené.
Vyklepněte do misky vajíčko a obalte kuřecí kousky i v něm.
V jiné misce smíchejte mouku, pepř, česnek a sladkou papriku.
Do této směsi vysypejte kuřecí kousky obalené ve vajíčku a škrobu.
Promíchejte, až téměř celá směs zmizí a kousky jsou obalené.
Smažte v trošce oleje nebo kokosového tuku dozlatova.
Až je maso hotové, přidejte sladkou chilli omáčku, sójovku a trochu vody, podle potřeby. Tak, aby vznikla omáčka. Podávejte s vařenou rýží, kousky masa přelité omáčkou a posypané zelenými bylinkami.
Dobrou chuť přeje Elly.