Božské silvestrovské občerstvení! ELESKA Chilli s lososem.
Tak si to zopakujeme. Mít doma ELESKA suchary je prostě super. Nepřekvapí vás žádná návštěva, ani vaše vlastní chuť na „něco dobrého“. U nás doma se často večeří „prkénko“. To znamená „co dům dal“. Dobroty z lednice. Šunky, suché salámy, fuety, sýry, olivy. A k tomu jsou suchary ELESKA prostě topka. Teď jsme si ty pepřové užili třeba s tatarákem. Mňam.
No ale dnes něco jiného. Můj oblíbený uzený losos. Toho doporučuji koupit u Trnečků. A chilli ELESKA.
- 1 balení Chilli ELESKY
- 150 – 200 g plátků uzeného lososa
- 300 g žervé
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 1 celá hlavička česneku
- Olivový olej
- Čerstvý tymián
Česnek oloupejte a dejte do malé zapékací misky. Zalijte olivovým olejem tak, aby byl ponořený. Jemně osolte a přidejte snítku tymiánu.
Pečte na 200 °C, přibližně půl hodiny. Česnek vyndejte z oleje. Ten nechejte vychladnout a používejte v kuchyni. Má úžasnou česnekovou chuť.
Vychladlý česnek rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou spolu s žervé. Ochuťte solí, je-li potřeba a špetkou pepře. Směs nechejte pár hodin vychladnout v lednici.
Žervé naplňte do zdobičky.
Chilli ELESKY zdobte česnekovým žervé a plátky lososa. Můžete přidat zelenou snítku petrželky, kopru nebo pažitky.
Recept vznikl pro značku božských sucharů