fbpx
Oslavy,  Ostatní,  Párty,  Recepty,  Testování

Božské silvestrovské občerstvení! ELESKA Chilli s lososem.

Tak si to zopakujeme. Mít doma ELESKA suchary je prostě super. Nepřekvapí vás žádná návštěva, ani vaše vlastní chuť na „něco dobrého“. U nás doma se často večeří „prkénko“. To znamená „co dům dal“. Dobroty z lednice. Šunky, suché salámy, fuety, sýry, olivy. A k tomu jsou suchary ELESKA prostě topka. Teď jsme si ty pepřové užili třeba s tatarákem. Mňam.

No ale dnes něco jiného. Můj oblíbený uzený losos. Toho doporučuji koupit u Trnečků. A chilli ELESKA.

  • 1 balení Chilli ELESKY
  • 150 – 200 g plátků uzeného lososa
  • 300 g žervé
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 1 celá hlavička česneku
  • Olivový olej
  • Čerstvý tymián

Česnek oloupejte a dejte do malé zapékací misky. Zalijte olivovým olejem tak, aby byl ponořený. Jemně osolte a přidejte snítku tymiánu.

Pečte na 200 °C, přibližně půl hodiny. Česnek vyndejte z oleje. Ten nechejte vychladnout a používejte v kuchyni. Má úžasnou česnekovou chuť.

Vychladlý česnek rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou spolu s žervé. Ochuťte solí, je-li potřeba a špetkou pepře. Směs nechejte pár hodin vychladnout v lednici.

Žervé naplňte do zdobičky.

Chilli ELESKY zdobte česnekovým žervé a plátky lososa. Můžete přidat zelenou snítku petrželky, kopru nebo pažitky.

Recept vznikl pro značku božských sucharů