Božsky snadné: Krevety v kokosovém mléce
Tohle jídlo u nás doma mělo dnes takový ohlas, že jsem ho hned musela hodit na blog. A taky proto, že když jsem ho zveřejnila na instastories, začala se mi schránka plnit prosbami o recept. Tak jo. Hecla jsem se a sepsala pro vás recept večer u telky, když sleduji Masterchefa z minulého týdne. Snad tady nebudu mít moc chyb 🙂
Já jsem do receptu použila koření arab masala, které mi manžel dovezl z Dubaje. Alternativou pro vás bude koření garam masala, které také velice ráda používám. Zbytek surovin je můj oblíbený a milý Lidl, povětšinou asijský týden.
Potřebujete
- 350 g mražených krevet
- 1 malá cibule
- 1 velká mrkev
- 2 lžičky sušeného zázvoru
- 2 lžičky garam masala
- 450 g kokosového mléka
- 3 jarní cibulky
- 1 stonek citronové trávy
- 3 hrsti nasekaného čerstvého koriandru
- 1 balení čínských nudlí (500 g)
- trocha slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
Do mega velkého hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu. Osolte ji a vhoďte do ní celou kostičku nudlí. Doma jsme se shodli na tom, že to klidně může být i balení a půl, tedy 750 g suchých asijských nudlí. Přiklopte poklicí a dále si tohoto hrnce nevšímejte. Nudle scedíte až předtím, než je vsypete do pánvičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Společně dejte restovat na rozehřátý olej ve velké pánvi. Chvíli opékejte, dokud nezačne cibule zlátnout. Přidejte krevety, které jste předtím nechali povolit. Zasypejte zázvorem a garam masala, osolte. Vsypejte bílé části jarní cibulky, nakrájené na kroužky. Vložte celou citronovou trávu, překrojenou napůl.
Zalijte kokosovým mlékem. Přiklopte poklicí a na mírnou teplotu duste asi tři minuty. Odklopte poklici a vsypejte na kolečka nakrájené zelené části jarní cibulky a nasekaný koriandr.
Do pánve přidejte okapané čínské nudle, promíchejte.
Ihned podávejte a moc si pochutnejte.
Dobrou chuť přeje Elly.