Bramborové saláty. Příprava na Vánoce v Chefparade.
Další čtenářská akce, která se velice vyvedla.
Taková malá generálka na Vánoce.
Sešly jsme se opět v počtu 15 čtenářek. Dokonce přišli i nějací chlapi! To se často nestává. Přišli s námi vařit a hlavně ochutnávat. Setkání v Chefparade tentokrát probíhalo nejen s magazínem Žena-in.cz, který podobné akce pořádá často, ale také se značkou Kenwood a Hellmann´s.
Plánů bylo více než dost. Otestovat nejen klasickou majonézu Hellmann´s, ale také jemnou Delikátní majonézu. Vyzkoušeli jsme čtyři velice zajímavé recepty na bramborové saláty.
- Bramborový salát se svěžími fazolkami (teplý)
- Pikantní bramborový salát z Thajska
- Bramborový salát s křenem
- Tradiční bramborový salát
Pro mě netradičně bylo v tradičním salátu pokrájené jablko. Byla jsem překvapená, kolik lidí je zvyklých právě takto dělat vánoční bramborový salát. A letos jsem se nechala inspirovat a udělala to taky. Všichni byli nadšení!
U čtenářek nejvíce uspěl teplý bramborový salát se zelenými fazolovými lusky. Byl první snědený a všem chutnal. Zajímavý byl také pikantní thajský, ale i bramborový salát s křenem.
Kromě salátů jsme vyzkoušeli také pomazánky a naprostou pecku! Zapečené fíky s parmskou šunkou. Ty zmizely okamžitě a byly naprosto dokonalé. Recept na ně je velice snadný, tak se o něj ráda rozdělím.
Fíky s parmskou šunkou (zapečené)
- 4 zralé fíky
- 8 plátků parmské šunky
- 100 g nivy
- snítka tymiánu
- 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
Čtvrtky čerstvých fíků obalíme v půlce plátku šunky, přidáme kostičku nivy a krátce (cca 4 minuty) zapečeme v troubě pod grilem, rozehřátým na 220 °C. Poté ozdobíme malým nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní, snítkou tymiánu.