Bublanina co se vždycky podaří
Známá též pod názvem: zázračná – pěkně blbá – kynutá , nekynutá.
Zázračná – proto, že se vždy podaří.
Pěkně blbá – proto, že jí vždycky musíte sníst strašně moc.
Kynutá – nekynutá – je jako z pohádky o chytré horákyni. Těsto se totiž tváří jako jemné a vláčné kynuté, ale s kvasnicemi nemá nic společného.
Potřebujeme
- 2 kelímky bílého jogurtu
- 3 kelímky polohrubé mouky
- 1,5 kelímku cukru krystalu
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- jahody
Na drobenku
- cukr krupice
- polohrubá mouka
- máslo
- mletá vanilka
- posekané mandle
Postup
Všechny ingredience na těsto smícháme. Vzhledem k nedostatku bílých jogurtů v lednici jsem tentokrát dala jeden bílý a jednen (můj zamilovaný) jahodový Cavalier. Ten ovocný jogurt (nebo spíše zakysaná smetana) dodal těsto úžasnou vůni!
Nalijeme a rozetřeme na plech, poklademe jahodami a posypeme drobenkou a nasekanýma mandlemi.
Déme péct na 200°C krásně dorůžova.
Na povrch můžeme použít jakékoliv ovoce , případně v kombinaci s tvarohem, mákem, marmeládou …. Prostě nekonečné množství variant
Dobrou chuť přeje Lenka.