Buchtičky s jemným vanilkovým krémem
Kdo by je nemiloval. Děti i dospělí. Domácí buchtičky a k nim lahodný vanilkový krém.
Ale rovnou zapomeňte na uspěchanou verzi, že buchtičky koupíte v pekárně a místo vanilkového krému uvaříte pudink z prášku. Nenene! Není vůbec složité si buchty upéct a připravit chutný a jemný krém ze žloutků a vanilky. Děti vás budou milovat! A nejen děti…
Těsto na buchty nebo maličké buchtičky je jednoduché a používám ho už roky…více než deset let. Je to milované „zázračné“ kynuté těsto. Stačí kliknout SEM a máte recept. Těsto na buchtičky si v klidu zadělejte. Z půlkila mouky se v klidu nají čtyři dospělí a ještě vám trochu zůstane. Necháte asi hodinu vykynout a potom pečete v troubě vyhřáté na 180 °C, pěkně dozlatova.
Vanilkový krém je maličko pracnější než umíchat pudink s mlékem.
Potřebujeme
- 750 ml plnotučného mléka
- 1 lžička vanilkového prášku nebo extraktu
- 50 g cukru krupice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 6 žloutků
Ušleháme žloutky s cukrem, do krásně hladké světlé pěny. Do mléka zašleháme vanilku a kukuřičný škrob a přivedeme k varu. Odstavíme z plotýnky a vložíme do vodní lázně, kterou opět zahříváme.
Postupně zašleháváme žloutkovou směs tak, aby byl krém horký, ale nesmí vřít, aby se nám žloutky nesrazily.
Tento skvělý vanilkový krém podáváme s teplými buchtičkami s křupavou kůrčičkou.
Děti i dospělí se budou olizovat až za ušima!
Dobrou chuť přeje Elly.