Carpaccio z červené řepy a pomeranče
Doslova božská variace naložené červené řepy!
Kdo u nás ochutnal , hned změnil svůj postoj k červené řepě. Výbuch chutí této marinované krasavice totiž nemá s nudným kompotem ze školní jídelny vůbec nic společného.
Potřebujeme
- 3 menší červené řepy
- 2 pomeranče
- Balkánský sýr
- Slunečnicové a dýňové semínka Marináda:
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžíce pomerančového džusu
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce sladké chilli omáčky (dá se použít chilli marmeláda – recept zde)
- 2 lžíce octu balzamico
- 2 snítky tymiánu
- Sůl
Řepu zbavíme slupky a nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Všechny ingredience pro marinádu smícháme v uzavíratelné misce přidáme plátky řepy a necháme v chladničce odležet minimálně 24 hodin.
Servírujeme spolu s tence nakrájenými plátky pomeranče, posypané kostkami balkánského sýra a opraženými semínky.
Dobrou chuť a pozor na červené ruce 🙂 Lenka