Česnekový hermelín plněný vlašskými ořechy
Plněný hermelín patří mezi oblíbené pochoutky, které si dáte jen tak „na zub“ k pivu či vínu. Naučíme vás ho připravit trochu jinak.
Téměř vždycky jsem se setkala s variantou, kdy je ochucený něčím pálivým a červeným – pravděpodobně feferonkami či pálivou paprikou. Když jsem ochutnala variantu s česneke a vlašskými ořechy, kterou připravovala naše paní učitelka ve školce, tak jsem si ji hned zamilovala.
Příprava velice jednoduchá a už není potřeba naplněný hermelín máčet v oleji.
Suroviny
- 4 hermelíny
- kousek změklého másla
- hrst až dvě vlašských ořechů
- 3 – 4 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti (podle mého názoru vůbec nemusí být)
Postup
Hermelíny si podélně rozkrojíme a vydlábneme z nich lžící vnitřní měkkou část. Dáváme pozor, abychom neporušili pevné okraje.
Vydlabaný sýr smícháme se změklým máslem, nasekanými ořechy a utřeným česnekem. Množství česneku záleží na tom, jak kvalitní česnek máme. Toho perfektního, poctivého českého, stačí třeba jen dva stroužky. Směs důkladně promícháme a naplníme jí vydlabaná kolečka hermelínu.
Spojíme obě části k sobě a dáme do chladu uležet, nejlépe do druhého dne.
Dobrou chuť přeje Elly, inspirována tetou Janou (děkuji).