fbpx
Grilování,  Recepty,  Saláty,  Sezóna,  Testování

Chystáte se grilovat? Inspirujte se výbornými saláty Bonduelle

Nedávno jsme měli perfektní akci s magazínem Žena-in.cz, kde jsme vyzkoušeli bezvadné saláty. Tentokrát jsem recepty nevymýšlela já, ale dodal je přímo Bonduelle. Základní surovinou každého salátu byly totiž produkty z plechovek Bonduelle.

Řeknu vám, že lepší coleslaw, než ten, který jsme si připravili, jsem nikdy nejedla. Jsem si jistá, že doma ho budu dělat jen podle tohoto receptu. S kamarádkou Markétou nám do něj při grilovačce chybělo bílé zelí a tak jsme ho nahradili ledovým salátem. Ano, bez bílého zelí už nejde o salát coleslaw, nicméně vznikl chuťově skvělý salát.

K receptu s červenou řepou a pomerančem jsme zase přidaly ještě navíc jablko a tahle chuť posunula salát ještě o level výše. O recepty se rozdělím ráda i s vámi, určitě je vyzkoušejte. Budete moc spokojení.

Salát Coleslaw

  • 1 balení Bonduelle Strouhaného celeru Vapeur (425 ml)
  • 1 balení Bonduelle Strouhané mrkve Vapeur (425 ml)
  • zelí bílé 1 kus (menší hlávka)
  • 1 menší cibule – nadrobno nakrájená
  • sůl

zálivka

  • 200 g majonézy
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2-3 lžíce cukru (podle chuti)
  • 1 lžička bzeneckého bílého vinného octa
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Bílé zelí nasekejte nožem na malé kousky a nasypejte do mísy.

Přidejte lžíci soli a zelí důkladně rukama promačkejte, aby zkřehlo. Tekutinu, kterou zelí pustí, částečně slijte.

Cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno, přisypejte spolu se strouhanou mrkví Bonduelle Vapeur a strouhaným celerem Bonduelle Vapeur k zelí v míse a důkladně promíchejte.

Přidejte majonézu smíchanou s prošlehanou smetanou a cukrem, salát dobře promíchejte, dochuťte octem, pepřem a solí a nechejte alespoň hodinu odležet v chladničce. Před podáváním salát znovu promíchejte.

Salát z červené řepy s jablky, pomerančem a kešu oříšky

  • 1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)
  • 100 g kešu oříšků
  • 1 pomeranč
  • 1 jablko
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky medu

Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijte a vysypejte do větší nádoby. Přidejte pomeranč a jablko, nakrájené na kostky a kešu oříšky.

Vše zalijte zálivkou, kterou jste vytvořili smícháním olivového oleje a medu.

Čočkový tabbouleh

  • 2 balení Bonduelle Vapeur Čočky (425 ml)
  • 1 svazek jarní cibulky, nadrobno nakrájené
  • 200 g zralých cherry rajčátek, nakrájených napůl
  • 1 velký svazek hladkolisté petržele, nadrobno nasekané
  • 1 velký svazek máty, nadrobno nakrájené
  • panenský olivový olej
  • 1 citrón
  • sůl a čerstvě mletý pepř


Ve větší míse smíchejte scezenou čočku Bonduelle Vapeur, nakrájená rajčata, jarní cibulku, bylinky a 4 lžíce olivového oleje.

Podle chuti přidejte citrónovou šťávu, sůl a čerstvě mletý pepř, případně ještě další olivový olej. Podávejte.

A takhle jsme si užily na akci, na které jsem si všechny tyhle saláty vyzkoušela. Od té doby už jsme si je doma užili při grilovačkách. Na akci jsme připravovali taky hummus z červené řepy a cizrny. Na ten vám napíšu recept příště, protože jsem ho použila do jedné super svačiny pro děti.

Reportáž z kulinářské akce s Bonduelle najdete na magazínu Žena-in.cz

Dobrou chuť přeje Elly.

Článek vznikl ve spolupráci se značkou Bonduelle a magazínem Žena-in.cz.