Čokoládový fondán – aneb hříšné čokoládové mističky
Ideální dezert pro chvíle kdy potřebujete rychle něco pro útěchu.
Na Facebooku Bohyní padaly různé návrhy, suflé, fondán, čokoládový orgasmus v hrníčku …
Vyzkoušejte a napište jak byste je nazvali vy.
Potřebujeme
- 70 g másla
- 140 g kvalitní hořké čokolády
- 2 vejce
- 120 g cukru
- 3 lžíce hladké mouky
V misce nad parou nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky spolu s máslem.
V jiné misce ušleháme vece s cukrem a pak přidáme mouku. Pořádně prošleháme a přidáme rozpuštěnou čokoládovou směs.
Nalijeme do 4 zapékacích misek a pečeme na 180°C asi 15 minut
Podávat můžeme s ovocem a zakysanou smetanou, se zmrzlinou… kreativitě se meze nekladou.
Nádherné chvíle (nejen) s tímto dezertem přeje Lenka