Cupcakes z dýně hokkaido s nektarinkovou polevou
Šťavnaté oranžové bábovičky s polevou ze zakysané smetany a nektarinek nikdy nezklamou 🙂
Potřebujeme
- 200 g dýně hokkaido
- 200 g cukru – nejlepší by bylo použít hnědý, ale krupice postačí
- 80 g hladké mouky
- 70 g celozrnné mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 80 ml rostlinného oleje
- 2 vejce
- půl lžičky skořice
- hrst sekaných ořechů
Omytou, dužiny zbavenou a nakrájenou dýni dáme do robotu se sekacími noži a rozmixujeme. Pokud nemáte robot nastrouhejte ji na jemno. Přidáme ostatní ingredience kromě ořechů a pustíme robot asi na 2 minutky, aby se těsto hezky promíchalo. Na závěr přidáme ořechy.
Těsto dáme do formiček, které plníme jen tak do 3/4 velikosti, protože koláčky krásně vyskočí.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi 20 minut.
Po vychladnutí můžeme zdobit polevou, kterou si vyrobíme smícháním zakysané smetany, moučkového cukru a na jemno nasekaných nektarinek – ty můžete samozřejmě nahradit jiným ovocem.
Poměry cukru a smetany nechám na vás podle toho jak moc máte rádi sladké 🙂 Já dala tak půl kelímku zakysané smetany, lžíci cukru a půl nektarinky.
Polevu dáme lžící na koláčky a navrch ještě ozdobíme troškou nektarinek a já jsem pro oko a vůni posypala malinko i sušenou levandulí.
Dobrou chuť přeje Lenka.