Domácí instantní polévka
Myslíte si že slova domácí a instantní si protiřečí ? Nemusí to tak nutně být !
Tuto polévku si v klidu můžete nachystat doma večer do sklenice a druhý den v poledne jen prostě zalít horkou vodou.
A zdravý a rychlý oběd je na světě !
Ne že bych vás tady chtěla nabádat k tomu , ať obědváte v práci u počítače, ale sama vím, že někdy to jinak nejde. A když si dáte takovouto zdravou polévku budete mít určitě lepší pocit, než když v rychlosti zhltáte nějaký hnus plný chemie .
Potřebujeme na jednu 500 ml sklenici = 2 porce
- 1 mrkev
- 1/2 kořenové petržele
- 1 řapík řapíkatého celeru i s listy
- 1/2 lahůdkové cibulky
- 2 hrsti rýžových nudlí
- 2 hrsti špenátových lístků
- pažitka
- polévkové koření, sůl a pepř
Postup
Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, petržel na jemném struhadle. Cibulku a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky. Nudle nalámeme.
Všechnu zeleninu i nudle dáme do sklenice, osolíme , opepříme a přidáme polévkové koření. Vyvarujte se použití Vegety a podobným chemiemi nabytým lahůdkám. Polévkové koření které potřebujete koupíte ve všech lepších marketech , nebo ještě lépe v prodejnách zdravé výživy. Já používám Sonnentor – polévkové koření – obsahuje petržel , libeček , pastiňák a majoránku.
Uložíme do lednice – NEZAPOMENEME DOMA 🙂 . Jakmile budeme chtít v práci obědvat sklenici zalijeme do plna vařící vodou. Zavřeme , lehce protřepeme a necháme 10 minut odstát.
Potom už jen vyklopíme do talíře a jíme. Pokud nemáme v práci talíř jíme přímo ze sklenice.
Dobrou chuť a nejezte to nad klávesnicí! Ta mrkev se z toho fakt blbě vybírá! ♪ Lenka