Dýňové máslo – lahodná chuť podzimu
Dýňové máslo je naprosto skvělým doplňkem podzimních jídel.
Můžete si jej namazat na sendviče, nebo třeba přidat do bramborové kaše.
Potřebujeme
- 1 máslovou dýni
- olivový olej
- sůl
- bylinky a koření dle vlastní chuti
- 100 g másla
Dýni podélně rozkrojíme , nařízneme a potřeme olivovým olejem. Posolíme a můžeme použít různé bylinky nebo koření na ochucení. U nás je velmi oblíbený tymián, muškátový oříšek a v lednici nesmí chybět ani varianta s chilli.
Dáme péci do trouby na 180°C asi na 30 minut.
Po vytažení vydlabeme dužinu lžící a rozmixujeme spolu s máslem.
Na fotce je sendvič potřený dýňovým máslem a obložený pečeným masem a k tomu salát s jablky a šalvějí