Fernet Stock – osvěžující drinky s příchutí bylinek
Když se řekne Fernet, vybavím si jako první návštěvy místní proslavené diskotéky. Sem jsem chodily s kamarádkou tak často, jak to šlo. Mezi naše oblíbené drinky už tehdy patřil Bavorák. Míchal se buď s Fernet Stock Original nebo z verze Citrus. Já jsem měla raději tu druhou.
Jeho příprava je snadná…
- 4 cl Fernet Stock Original (nebo Fernet Stock Citrus)
- 15 cl toniku
- plátek citronu
- led
Sklenici naplňte ledem, zalijte tonikem a opatrně dolijte Fernet Stock. Pracujte pomalu tak, aby se zachoval horní vrstva. Ozdobte plátkem citronu a podávejte.
Tradice Fernet Stock trvá již 90 let. Hořkobylinný nápoj je vyráběný podle tajné receptury. Je tak tajná, že je uložena v sejfu a tajemství Fernet Stock znají jen dva lidé na světě.
Pokud jste ale přeci jen zvídaví, tak z celé receptury bylo odhaleno šest bylinek.
- hořec – na posílení vůle a schopnosti zdolávat životní výzvy
- zeměžluč – životabudič, posiluje sebevědomí a rozhodnost
- heřmánek římský – dobrý po těžkých jídlech a při pocuchaných nervech
- čubet benedikt – zvyšuje chuť k jídlu, zrychluje trávení
- chininová kůra – pomáhá od bolesti, posiluje srdeční svaly
- pomerančová kůra – krotí hořkost ostatních bylin, přispívá ke správnému fungování organismu
Kdo by si chtěl vyzkoušet ještě jiný míchaný drink, než je Bavorák, mám pro vás pár tipů, které mě zaujaly.
Bavorák Spritz I.
- 4 cl Fernet Stock Citrus
- 15 cl Vinea
- led
Bavorák Spritz II.
- 4 cl Fernet Stock Citrus
- 15 cl bezinkové limonády
- bazalka nebo máta na ozdobu
- plátek citronu
- led
Bavorák Orange
- 4 cl Fernet Stock Citrus
- 15 cl pomerančové limonády
- plátek pomeranče
- led
Další inspiraci hledejte na FERNETSTOCK.CZ
Článek vznikl ve spolupráci s magazínem Žena-in.cz