Grilované cuketové roládky s Lučinou
Lehká a svěží letní pochoutka. To jsou tyto cuketové rolky.
Do roládek můžete zamotat libovolně ochucenou sýrovou náplň. Zkuste do Lučiny přidat špetku chilli a budete mít pikantní verzi. Vyměňte rozmarýn za bazalku a opět je chuť o trochu jiná.
Milovníci zeleninových jídel zaplesají. Protože tahle cuketa je prostě dokonale dobrá. Její příprava nezabere moc času a určitě okouzlíte každou návštěvu. Cuketu si můžete připravit na venkovním grilu, ale klidně i doma, na elektrickém kontaktním.
Suroviny
- 3 střední cukety (nebo 2 větší)
- 3 x 100 g Lučiny
- 100 g sýra Feta
- čerstvá petrželka
- pár lístků rozmarýnu
- sůl
- pepřové koření
- olivový olej
Postup
Omytou cuketu zbavte obou konců a nakrájejte podélně na plátky silné asi půl centimetru až centimetr.
Do větší misky nebo talíře dejte asi dvě lžíce olivového oleje a trochu soli. V této směsi z obou stran lehce protáhněte plátky cukety.
Cuketu ugrilujte na jakémkoliv grilu, dokud z obou stran nezezlátne. Trvá to asi pět minut, ale záleží na tom, jakou teplotou a na jakém grilu ji připravujete.
Z Lučiny, Fety a bylinek si připravte směs na plnění. Rozetřete společně dohladka a dochuťte solí, pepřem.
Grilované plátky cukety nechejte vychladnout. Až potom na ně můžete namazat pomazánku z Lučiny.
Srolujte a můžete ihned podávat.
Dobrou chuť přeje Elly.