Grilovaný salát s cizrnou
Výborné na velkém grilu je to, že můžete dát doprostřed plochy hlubokou pánvičku se zeleninou, která se griluje pěkně dohromady s masem. To naskládáte po stranách pánvičky a za chvíli je hotový letní oběd.
Potřebujeme
- 1 lilek
- 2 menší cukety
- 1 velká cibule
- rajčata (můžou být klasická nebo cherry)
- 1 plechovka cizrny
- sůl a pepř
- parmezán
- olivový olej
Postup
Lilek, cuketu, cibuli i rajčata nakrájíme na kousky. Do hluboké pánve bez plastových součástí (budeme grilovat) nalijeme trochu olivového oleje a vsypeme zeleninu, pouze rajčata necháme zatím stranou. Osolíme a opepříme.
Kdo nechce zeleninu tepelně zpracovat na grilu, může ji normálně osmahnout a lehce podusit.
Zeleninu v pánvi dáme na gril a grilujeme asi čtvrt hodinky. Kdo má gril s poklopem, tak ideální, a vedle se už může grilovat maso. Po deseti minutách přidáme rajčata a cizrnu a ještě pět až deset minut dogrilujeme.
Stáhneme z grilu, dáme do mísy a posypeme parmezánem. Ihned podáváme.
Dobrou chuť přeje Elly.