Hovězí kousky dušené v kokosovém mléce
Potřebujeme
- 600 g hovězího masa (ideálně kližka)
- 2 pórky
- sůl a čerstvě umletý pepř
- čerstvý zázvor (kousek asi 3 x 3 cm)
- 1 stroužek česneku
- 400 g kokosového mléka
- trocha kukuřičného škrobu
- kokosový tuk
Ve velké pánvičce s nepřilnavým povrchem si rozpalte kokosový tuk. Vhoďte na něj osolené a opepřené kousky hovězího masa. Nechejte maso ze všech stran zatáhnout.
Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a česnek. Promíchejte. Zasypejte dvěma lžícemi škrobu a opět promíchejte. Do pánvičky přidejte bílé části pórku, nakrájené na malé kousky nebo půlkolečka. Promíchejte, zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené a nechejte pod pokličkou, na mírnou teplotu dusit.
Průběžně kontrolujte. Až je voda téměř vyvařená, zalijte maso kokosovým mlékem. Pokračujte v dušení při mírné teplotě. Podle potřeby můžete ještě přidat vodu. K masu by mělo zůstat trochu jemné omáčky.
Až je maso měkké, přidejte nakrájené zelené části pórku. Kousek pórku si ještě nechejte na ozdobení.